Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tarlós Istvánban ott van a tud
  2010-12-28 14:41:17, kedd
 
  Tarlós Istvánban ott van a tudás

2010.12.22. 16:32 | szocdemman | 9 komment


Azért nem semmi a magyar főváros, mert itt most már olyan szintű tudás koncentrálódik, hogy a világ metrói ide jönnek elgurulási engedélyéért.

Ne rohanjunk ennyire, talán teccenek emlékezni, hogy a Alstom nevű cég gyártott nekünk metrókat, a 2-es és a lassan elkészülő 4-es metró vonalára. Oszt jött a hatóság azt mondta nem jók ezek a kocsik. Mert, hogy a magyar metrószabványnak nem felelnek meg.

http://www.youtube.com/watch?v=5MvqO2MIQBo&feature=player_embedded

Ha egy picit élcelődni szeretnék, azért Magyarország metró-nagyhatalom. A hatóságunk rengeteg metró technikai megoldást kellett már itt nyilván vizsgálnia, mert szinte minden kisvárosban van öt metróvonalunk. Ha jól emlékszem legutóbb épp 20 éve adott ki egy típusnak engedélyt: egyetlen egy teszt GANZ kocsi róhatta a kék metró alagútjait. Azt megelőzően meg kb. 20 évvel ez előtt kaphatták meg a szovjet kocsik a futási engedélyt. Gyanítom a magyar metró-szabvány erre a járműre készült.

Alstom meg gagyi mert nem tudja azt, amit 50 éve kellett egy kocsinak... mindegy is nem kaptak engedélyt a hatóságtól. Lehet, hogy hülyeség miatt, lehet hogy nem, nem tudom.

De arra határozottan emlékszem, hogy a fideszes kompánia ujjal mutogatott és ócsárolta az Alstom kocsikat, és azonnali szerződésbontásról döntöttek, hogy itt aztán még a vas szeget is visszaperlik a világ cégtől. A nagy szakértő Vitézi úr megmondta a világnak, hogy nem jók a kocsik és ezt a vak is látja.

Azonban a városvezetés hangja a napokban kisebb lett, már ami a metrót illeti. Először is az előző városvezetést havonta alsó hangon egyszer bekritizálták: ők már a 6-os metrót építenék..., de ez a ballib városvezetés még a 4-es metróval is késik. Hát, a 4-es metró több mint fele elkészült az elmúlt 4 évben, így a fővárost jelenleg irányító Fidesz eddigi véleménye alapján azért azt várnánk, hogy jövőre átadják az új vonalat.


http://www.youtube.com/watch?v=9Ve5P0WzNt0&feature=player_embedded

De hát a Fidesz is szembesült azzal, hogy fikázni könnyű alkotni nehéz... nem hogy az előző városvezetés által kitűzött 2010 2011 2012-es határidőt nem tudják tartani, de Tarlós már 2015-ről beszél.

Azonban nemcsak a határidő kapcsán lettek a fiúk hirtelenjében olyan demszkysek, hanem az Alstommal is inkább keresnék a békés megoldást. Hát hova tűnt a szerződésbontogató kurucos "majd mi megmutatjuk nekik" hév? Persze furcsa volt ezt Tarlós Pityu szájából hallani, hétfőn. De a magyarázat keddre meg is érkezet. A Francia bíróság az Alstom szerződés kapcsán a járműgyártónak adott igazat.

Na a fiúk már megint okosak voltak. De hál istenek a kommunikációval el lehet fedni a kompetencia hiányt: Demszky a hibás meg a szocik meg a aaa na ők... köszönjük!

Azonban azóta eltelt még egy nap... ami hétfőn volt az álláspont ma már mintha más lenne...Tarlósék felebbeznek...

(Jó nem akarok inkorrekt lenni, mert Tarlós mondott egy baromira korrekt mondatot is a kérdésre: ha az Alstom kijavítja a szerelvények hibáit és hatósági engedélyt szerez - ami nem a Városházán múlik - akkor a BKV át fogja venni a kocsikat. Engedély nélkül nem engedik forgalomba a járműveket.... Azért ebből a mondatból is érezzük a habitus-változást...)

Azonban pestiesen szólva ezek imádnak házhoz menni a pofonért, csak azért is kell nekik olyan jó kemény mondatokat mondani, ami jól hangzik... aztán azért mintha kiderülne, hogy nem minden olyan egyszerű...

De Tarlós Pistinek megint sikerült egy újabb pofonfát megrázni, ugyanabban az ATV-s riportban, melyben épp az Alstom miatt magyarázkodott:

,,300 főt bocsátana el a fővárosi önkormányzattól Tarlós István. A főpolgármester szerint az 1400 fős apparátusból ennyi ember maga sem tudja, hogy miért dolgozik ott, a város teherbírása pedig ezt már nem bírja el.

Tarlós István szerint azért van szükség a közalkalmazottak indoklás nélküli elbocsátását szabályozó törvényre, hogy a reformokat véghez tudják vinni.

Na hááá ennyi, van itt tudás...

http://piroslapok.blog.hu/2010/12/22/tarlos_istvanban_ott_van_a_tudas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közalkalmazottak, metrószabványnak, kommunikációval, önkormányzattól, főpolgármester, magyarázkodott, koncentrálódik, járműgyártónak, bekritizálták, városvezetést, metróvonalunk, hirtelenjében, városvezetés, elbocsátását, visszaperlik, szerelvények, apparátusból, magyarország, engedélyéért, határozottan, felebbeznek, kompetencia, teherbírása, megmutatjuk, nagyhatalom, kisvárosban, mondatokat, megelőzően, szabályozó, hatóságtól, vizsgálnia, járműveket, mutogatott, ugyanabban, elgurulási, piroslapok, magyar főváros, világ metrói, lassan elkészülő, magyar metrószabványnak, picit élcelődni, hatóságunk rengeteg, típusnak engedélyt, teszt GANZ, szovjet kocsik, futási engedélyt, magyar metró-szabvány, járműre készült, fideszes kompánia, világ cégtől, nagy szakértő, városvezetés hangja, Tarlós Istvánban, Tarlós Pityu, Tarlós Pistinek, Tarlós István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jékely Zoltán: Szent György-k...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Naplemente  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Esti kép  Amit átélünk,  Miért nem menti meg Jézus...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 26  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Zilahy Lajos gondolata  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Messziről jött ember  Föld napja április 22  A végzet az  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  A Gömb  Fodor Ákos költő,  Pillangó  Szent György napi hiedelmek, s...  A fák lelke  Az idő elsodorja létezésünk  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Emlék  Mindenünk, amink van, amit sze...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Muratáj  Próbálkozni kell ahhoz,  Sokkal bölcsebb a természet,  Ez a jó az alvásban.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  György napra  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  A világnak égető szüksége van ...  Aki szeret, annak senki sem id...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam Gizike bar...  A végzet az  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A fenyő nem szép fa, (...)  Zilahy Lajos gondolata  Az udvariasság alapja: önismer...  Rögtön puha Mézes Krémes  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár 
Bejegyzés Címkék
magyar főváros, világ metrói, lassan elkészülő, magyar metrószabványnak, picit élcelődni, hatóságunk rengeteg, típusnak engedélyt, teszt GANZ, szovjet kocsik, futási engedélyt, magyar metró-szabvány, járműre készült, fideszes kompánia, világ cégtől, nagy szakértő, városvezetés hangja, napokban kisebb, metrót illeti, előző városvezetést, 6-os metrót, ballib városvezetés, 4-es metróval, 4-es metró, fővárost jelenleg, előző városvezetés, határidő kapcsán, fiúk hirtelenjében, békés megoldást, magyarázat keddre, járműgyártónak adott, kompetencia hiányt, baromira korrekt, szerelvények hibáit, újabb pofonfát, fővárosi önkormányzattól, főpolgármester szerint, város teherbírása, közalkalmazottak indoklás, reformokat véghez, közalkalmazottak, metrószabványnak, kommunikációval, önkormányzattól, főpolgármester, magyarázkodott, koncentrálódik, járműgyártónak, bekritizálták, városvezetést, metróvonalunk, hirtelenjében, városvezetés, elbocsátását, visszaperlik, szerelvények, apparátusból, magyarország, engedélyéért, határozottan, felebbeznek, kompetencia, teherbírása, megmutatjuk, nagyhatalom, kisvárosban, mondatokat, megelőzően, szabályozó, hatóságtól, vizsgálnia, járműveket, mutogatott, ugyanabban, elgurulási, piroslapok, forgalomba, szembesült, szocdemman, demszkysek, hatóságunk, magyarázat, reformokat, városházán, alagútjait, emlékszem, élcelődni, engedélyt, szeretnék, megoldást, riportban, technikai, bocsátana, döntöttek, elkészült, köszönjük, álláspont, inkorrekt, véleménye, szerződés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.